Kategoriarkiv: Övrig produktion

Diplom/Utmärkelser

Årets Skåning.
2004 fick jag glädjen att göra illustrationen för det nya diplomet.

HippHipp:arna Johan Wester och Anders Jansson fick diplomet 2004. Därefter Peps Persson, Henke Larsson, Johan Wissman, Percy Nilsson, Anne Lundberg, Olle Jönsson, Måns Zelmerlöw, Johan Glans, Tareq Taylor, Gunhild Carling, Markus Rosenberg, Rickard Söderberg, Karin Laserow, Andreas Granqvist, Jesper Rönndahl, Nisse Hellberg och Peder Fredricson.
2022 tilldelades priset Farah Abadi och 2023 var det Björn Ranelids tur.

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut av Stiftelsen Skåneländska flaggans dag sedan 1967. De senaste tolv åren sker det i samarbete med Kvällsposten. Traditionellt uppmärksammas pristagaren på flaggdagen som infaller den tredje söndagen i juli  och  det är allmänheten i Skåne som väljer vem som blir Årets Skåning.
Vinnaren får en skånsk flagga och det diplom som  jag alltså gjort. Dessutom hängs ett porträtt upp på Malmö Airport i Sturup.

Möbeldekorationer

Att måla motiv på möbler och väggar, är det också konst? Nej, kanske inte i ordets rätta bemärkelse men kul och annorlunda är det.

För att nämna ett urval så fick en liten flicka en byrå med målade djurmotiv att ha sina personliga saker i.

En annan fick en personligt dekorerad stol som dopgåva och en 13-årig pojke fick en traktor målad på väggen i sitt pojkrum.

En skola fick skåp dekorerade med varierande motiv, ett arbete som gjordes tillsammans med eleverna.

En öppen spis fick en målning som föreställer en vägg där putsen ramlat av och blottat det bakomvarande teglet.

Teaterkulisser

Nils Holgerssons underbara resa.
Med anledning av 100-årsjubiléet gavs en uppmärksammad teaterföreställning på utomhusscenen i Västra Vemmenhög – den by som Selma Lagerlöf gjort känd över hela världen genom att låta Nils börja sin resa på gåsaryggen just här.

Jag blev glad och stolt över att bli tillfrågad om jag ville medverka genom att måla teaterkulisserna.